Avtomatska vrata

Kakšni so pogoni za dvoriščna vrata?

V naši ponudbi so zajeti pogoni za krilna vrata in pogoni za drsna vrata, ki jih izdelujeta podjetji Genius, FAAC in Key. Pogoni za drsna vrata vzdržijo najmanj 500kg in največ 3500kg in delujejo pri napetosti 24V ali 230V.

Kvalitetni pogoni za krilna vrata in pogoni za drsna vrata

Pogoni za dvoriščna vrata nam velikokrat olajšajo delo, še posebej, če sedimo v avtomobilu ali imamo polne roke in je zato odpiranje vrat oteženo. Pogoni za vrata – dvoriščna vrata, natančneje pogoni za krilna vrata, nam pomagajo, da lahko neovirano prehajamo iz dvorišča na cesto in obratno. Obstaja več vrst pogonov za vrata: pogoni za krilna vrata so lahko montirani zunaj ali v tleh. Pogoni za vrata, ki so montirani zunaj, imajo elektromehansko ročico pritrjeno na steber in povezano s krilom vrat. Dvoriščna vrata se ob montaži talnega pogona na videz nič ne spremenijo, zato so takšni pogoni za krilna vrata primerni za vse, ki vam estetskost nekaj pomeni. Ker niso vsi pogoni za vrata enaki, je zelo pomembno, katerega boste izbrali. Pri izbiri je treba upoštevati tako smer kot tudi kot odpiranja vrat, pogostost odpiranja ter velikost in težo kril. Pogoni za dvoriščna vrata omogočajo priklop varnostnih elementov, fotocelice, varnostne, naletne letve. Ti zaznajo ovire, ki se pojavijo na poti in krila vrat oz. avtomatske zapornice se posledično pravočasno ustavijo. Dvoriščna vrata lahko upravljate z daljincem, s tipko ali skrito tipko, lahko pa se odpirajo s pomočjo senzorja. Za obveščanje o delovanju skrbi utripajoča lučka, opremljena pa so tudi z sprostitvenim mehanizmom. Slednji omogoča, da se dvoriščna vrata lahko, ob morebitnem izpadu napajanja iz električnega omrežja, odpirajo tudi ročno.

Pogoni za dvoriščna vrata: tihi in preizkušeni pogoni za drsna vrata

Pogoni za drsna vrata imajo pogon z zobnikom. Nanj je nameščena zobata letev, pritrjena na avtomatska vrata. Da bodo izbrani pogoni za dvoriščna vrata primerni, morate poznati velikost in pogostost odpiranja vrat. Pogoni za vrata, ki jih najdete pri nas, imajo napajalno napetost 24V ali 230V. Pogoni za drsna vrata pa se razlikujejo tudi glede na težo vrat, a izbor le-teh je v našem podjetju velik; obstajajo pogoni za vrata za 500 kg, za 800 kg in za do 3500 kg. Pogoni za drsna vrata, ki jih namestimo na tla, so nastavljivi, tehnološko dovršeni in se odlikujejo po izredno tihem delovanju. Na vsa dvoriščna vrata lahko montiramo tudi ključno stikalo ali tipkalo.

Pogoni za vrata proizvajalcev Genius in Key so med najzanesljivejšimi


Pogoni za dvoriščna vrata morajo biti kakovostni in zanesljivi, zato vam v našem podjetju nudimo pogone priznanih znamk Genius in Key. Dvoriščna vrata s pogoni za drsna vrata ali pogoni za krilna vrata ter samostojna vrata za prehod oseb lahko odpiramo na več načinov: z daljincem, magnetno kartico, domofonom in podobno. Pogoni za vrata morajo biti izbrani tudi na podlagi tega, kdaj boste vrata odpirali, kdo bo imel vstop in kdo ne, kako visoko varnost želite doseči in koliko prostora imate. Ravno zato vas lahko obiščemo, vam svetujemo in dvoriščna vrata tudi montiramo.

Pogoni za vrata omenjenih proizvajalcev so sodobni, enostavni za montiranje in vzdržljivi, saj brezhibno delujejo v vseh vremenskih in temperaturnih razmerah. Naj bodo vaša odločitev pogoni za dvoriščna vrata podjetja AVelis! Ne bo vam žal!

Poleg tega so vam na voljo tudi rezervni deli za pogone za dvoriščna vrata; le-te izdelujejo priznani proizvajalci, kot so Key, Genius, FAAC ,CAME in drugi.

Pri podjetju AVelis ponujamo svetovanje in obisk na terenu, da vidimo prostor, kamor želite postaviti dvoriščna vrata. Pomagamo vam pri izbiri najprimernejšega pogona za vaš dom.
Genuis gates                             FAAC                     Key automation                          Came